Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Тиодоровић: Питање дана завршетак тестирања руске вакцине, за кинеску још нисмо добили сву документацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

31. 12. 2020.

Аутор: Ж. Стевановић Извор: УНС

Тиодоровић: Питање дана завршетак тестирања руске вакцине, за кинеску још нисмо добили сву документацију

Питање је дана када ће Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) завршити са испитивањима вакцине „Спутњик V“ из Русије након чега ће и она ући у програм имунизације на корона вирус у Србији, изјавио је епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ Удружења новинара Србије (УНС).

Руска вакцина против коронавируса стигла је у Србију у среду и први контингент од 2.400 доза је допремљен на Институт „Торлак“, објавили су медији.

Говорећи о вакцини из Кине, Тиодоровић је рекао да према подацима с којима располаже Кризни штаб, кинеска страна још није доставила сву пратећу документацију.

„Мора да дође не само узорак вакцине, већ и пратећа документација. Тек се онда лабораторијским испитивањем вакцине утврђује њена ефикасност и евентуалне нежељене реакције“, казао је он за рубрику УНС-а.

Истакао је да верује да ће АЛИМС добро спровести испитивања и да ће кинеска вакцина за неко време бити на располагању у Србији.

Тиодоровић је казао да се друга доза вакцина из Русије и Кине примају 21 дан или месец дана након прве, али је додао да није страшно ако се закасни и недељу дана.

„Не треба од тога правити велики проблем“, истакао је он.

УНС је у рубрици „Грађани траже да новинари питају“ добио питање: „Како напредује тестирање вакцина из Русије и Кине у Србији? Када Кризни штаб очекује да ће оне бити у употреби?“

_____________________________________________________________

Текст је настао у оквиру пројекта „Грађани траже да новинари питају“, који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси