Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Реаговање уредничког колегијума Бест телевизије на саопштење УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

27. 09. 2013.

Реаговање уредничког колегијума Бест телевизије на саопштење УНС-а

Уреднички колегијум ТВ Бест из Зајечара реаговао је на УНС-ово саопштење "Новинарима у Зајечару омогућити услове за рад" објављеног у четвртак, 26. септембра 2013. године. Писмо ТВ Бест преносимо у целости.

Поштовани,

Већ други пут за месец дана као своје објављујете саопштење продукције “За медиа”, узимајући њихове наводе без икакаве провере као једину и праву истину, не контактирајући друге о којима они пишу.

Наводећи да Бест телевизију (Тимочку телевизију и радио) контролишу градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и председник Скупштине града Саша Мирковић наносите штету и рушите углед медијских професионалаца који у овој кући раде деценијама.

Да сте мало боље погледали “истраживање” које је урадила “За медиа” приметили бисте многе празнине у причи. Ево неких од њих: конкурс за медије( а лепо је у тексту наведено радио и тв станице које имају дозволу РРА, а не продукцијске куће) расписан је недељама пре него што је Велимир Огњеновић изабран за градоначелника Зајечара, а пре његовог именовања надлежна комисија донела је одлуку о расподели средстава; да би наша кућа и град потписали споразум о поравњању дугова значи да постоје обострана дуговања, али дугове града према нама новинарка нигде не спомиње; тврди да је уговор са различитим текстом заведен под истим бројем и датумом у различитим институцијама, али нам га не показује...Има тога још, али нисте приметили, или нисте желели.

Дистрибуција снимака скупштинских заседања није у нашој надлежности, већ службе која то ради. Са нашег мејла ниједној званичној институцији није прослеђен никакав снимак скупштинског заседања, а понајмање “За медији”.

Не знамо откуд одједном ваша силна забринутост за медије у Зајечару, када сте упорно ћутали дуже од годину дана када смо вас обавештавали на који начин тадашњи градски званичници и директори јавних предузећа и установа поступају према нама. До сваке информације долазили смо позивајући се на Закон о доступности информацијама од јавног значаја након 15 дана, нису нам била дозвољена снимања седница Градског већа ни других званичних скупова, а за свако скупштинско заседање слали смо посебне акредитације. Тада потокол ни надлежне у Зајечару нисте подсећали на одредбе Закона о јавном информисању.

Нисте реаговали прошле године када је одлуком тадашњег градоначелника Бошка Ничића раскинут уговор о информисању са нашом кућом( тада једином са регионалном дозволом за емитовање програма), а 26 милиона динара подељено другим емитерима, а и онима који то нису. Тако су ваши миљеници из “За медије” добили 2012.године 3,4 милиона динара! За агенцију која нема где да пласира информације, нема медиј, да не говоримо о програмској шеми или уређивачкој политици, превише пара. То није било чудно? Да ли се питате под чијом су контролом они били, а нису били једини? Када се новац који су добили подели на број запослених, значи да су за своје информисање добили по 700 хиљада динара по особи. Када бисмо исти однос примени на Бест тв требало би да из градске касе добијемо више од 35 милиона динара!

Остали сте неми и када су нас нападали физички, о вербалним нападима више не вреди ни говорити. Полицијске белешке постоје, као и једна пресуда.

Све смо то могли да вам кажемо да сте нас питали, али нисте хтели, јер вас очигледно истина не интересује.

Оправдано се питамо у чијем интересу ви радите и да ли је могуће да се асоцијација медијских професионалаца према Бест телевизији понаша потпуно некоректно И непрофесионално.

 

 

У Зајечару,                      Уреднички колегијум Бест телевизије

27.9.2013.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси