Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Уредница „Хлас људу“: Извињавам се Драгани Сурови због помињања српске националности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

02. 03. 2021.

Аутор: Ана Хорватова Извор: УНС

Уредница „Хлас људу“: Извињавам се Драгани Сурови због помињања српске националности

Уредница недељника на словачком језику „Хлас људу“ Ана Хорватова послала је писмо Удружењу новинара Србије (УНС) у којем се извињава Драгани Сурови због помињања српске националности на седници Управног одбора. Писмо преносимо у целости.

Поштовани, 

Овим путем желим да се извиним што сам на седници Управног одбора Новинско-издавачке установе „Хлас људу“ у уторак, 23. фебруара поменула да је госпођа Драгана Сурови Српкиња, што није било у намери да увредим особу, већ да скренем пажњу на то да би у Управном одбору Новинско-издавачке установе „Хлас људу“ требало да буду особе које знају књижевни словачки језик, стручне особе, којима је блиска проблематика словачке заједнице на нашим просторима. Као лојалној грађанки ове земље, навикнутој на суживот са припадницима како српског тако и осталих народа, поштовања као својих традиционалних вредности тако и других нација, ни у једном тренутку ми није била намера да вређам неког на националној основи, нити конфесионалној или другој.

Ана Хорватова, уредник листа „Хлас људу“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси