Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Курир: Наводи о оптужбама премијера замена теза
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

29. 11. 2015.

Извор: Бета, Б92

Курир: Наводи о оптужбама премијера замена теза

Редакција листа Курир саопштила је да тај лист није "оптужио премијера Србије Александра Вучића за изнуду". "Лист је пренео наводе кривичне пријаве поднете против главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића и директора тога листа Дамира Драгића", навела је ресакција Курира. Премијер Србије Александар Вучић данас је у полицији добровољно саслушан на полиграфу о наводима дневног листа Курир да је учествовао у изнуди и уценама бившег директора тог листа Александра Корница.

Тај лист је поводом изјаве министра унутрашњих послова Небојше Стефановића саопштио да је реч о замени теза. 

"Из кривичне пријаве пренели смо само да је премијер Вучић присуствовао том састанку, на ком су такође били Андреј Вучић, Дамир Драгић и Драган Ј. Вучићевић", навео је тај лист и додао да је текст објављен у складу са професионалним стандардима. 

Курир је додао да су у тексту верно пренети наводи кривичне пријаве, као и да су затражени одговори свих поменутих актера, али да нико није желео да одговара на та питања, осим Драгана Ј. Вучићевића, који је "само запретио новим аферама". 

Лист Курир додаје да је о овом догађају писао и Драган Ј. Вучићевић у дневном листу Информер, али не наводећи имена актера. 

"Подсећамо да је портал Kurir.rs објавио доказе да је Драган Ј. Вучићевић био у више него срдачним разговорима са Александром Корницом док га је убеђивао да сведочи против Родића, а сада га јавно оптужује, називајући га 'душевним болесником' и 'наркоманом'", наводи се у саопштењу редакције Курира. 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је премијер Србије Александар Вучић на полиграфском испитивању негирао да је учествовао у притисцима, уцени и изнуди исказа некадашњег директора Курира Александра Корница, и најавио да ће због тога бити спроведена истрага. Стефановић је навео и да се појавио нови доказ да је читава афера око премијера лажна и измонтирана. Опширније у посебној вести. 

Српско Тужилаштво је у међувремену поручило да ће, у сарадњи са другим државним органима, спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси