Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Стефановић: Вучић прошао полиграф
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

29. 11. 2015.

Извор: Б92

Стефановић: Вучић прошао полиграф

Министар полиције Небојша Стефановић саопштио је да је премијер Александар Вућић на сопствени захтев саслушан и да је прошао полиграф. Стефановић је рекао да је Александар Вучић на полиграфском испитивању негирао да је учествовао у притисцима, уцени и изнуди исказа некадашњег директора Курира Александра Корница, и најавио да ће због тога бити спроведена истрага.

 

"Александар Вучић је добровољно одговарао на питања и на сва питања одговорио са не, а детектор лажи показао је да говори истину. Александар Вучић никада није срео Корница, није седео с њим било где, а понајмање у некој кафани", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду. 

Стефановић је рекао да су због оптужби изнетих у листу Курир Вучићу постављена следећа питања: 

Да ли је икада видео Александра Корница, бившег дирекотра Курира? 

Да ли се икада са њим састао? 

Да ли му је нудио новац, функцију у странци или било шта друго за давање лажног исказа?

"На сва та питања премијер је одговрио са "не" и детектор лажи је показао да говори истину", рекао је Стефановић. 

Он је оценио да је очигледно да су лажи имале за циљ да дестабилизују земљу, због чега ће бити спроведена истрага о томе ко је и са каквим циљем изнео такве информације. 

"Полиција ће током дана покушати да дође и до Корница и након подношења извештаја очекујем да се Тужилаштво изјасни", додао је Стефановић. 

Премијер Србије Александар Вучић данас је у полицији саслушан на полиграфу о оптужбама дневног листа Курир да је учествовао у изнуди и уценама бившег директора тог листа Александра Корница. 

Стефановић је потврдио да је полиција ухапсила С.М. бившег припадника МУП-а србије, припадника барске криминалне групе, који је осам пута затечен на прилазу дому породице Вучић. 

Стефановић је рекао да да ће бити максимално појачана безбедност премијера и свих државних функционера који би могли бити угрожени.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

30.11.

2015.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 18:23

Заиграо се мали Перица...

Тотално неупућена у збивања која, по речима госин Стефановића, доведоше земљу Србију на ивицу пропасти, или тачније до њене дестабилизације (?!?) у покушају, питам се шта је то што је ову осакаћену и осрамоћену државу могло више да угрози од онога што садашња и претходна власт учинише по том питању?

Због њихових противуставних потеза Србија се скоро свакодневно тресе као да је на изузетно трустном подручју, а сад наједном неки (мени непознати) појединци, опет неким својим потезима замало изазваше слом земље ?! Шала или збиља? Или нешто треће што се иза брда ваља?

Изјава госин министра је посебна прича, која ме је и навела да напишем коментар.
Најпре, зашто МОРАМ да верујем њему да је премијер прошао на полиграфу (ово је више констатација, знајући како се иначе полуге ове власти покрећу, тј. ко коси а ко воду носи)..
И оно најважније, уколико су САМО она три питања постављена госин Вучићу, и за очекивати је да одговори са НЕ, јер су ОПШТА, посебно ДРУГО И ТРЕЋЕ!

2. Да ли се икада СА ЊИМ САСТАО? - питање се односи на ЛИЧНИ сусрет А.В и А.К.
Колико прочитах на овом сајту из кривичне пријаве А.К. - сусрет није био лични, већ ГРУПНИ.
Дакле, одговор Вучића је тачан - НЕ.
3. Да ли МУ ЈЕ НУДИО новац, функцију у странци или било шта друго за давање лажног исказа? - у преводу на српски, да ли му је ЛИЧНО А.В. нудио...?
И опет је Вучићев одговор тачан - НЕ, јер А.К. рече да је то НЕКО други учинио (уосталом, свима нама је познато како се код нас "демократски" доносе одлуке, или да поновим ону горенаведену народну изреку?)..

Значи, питања су била ОПШТА (није сад на тапету КО их припрема). НИГДЕ се не помиње НИШТА КОНКРЕТНО а пропо места сусрета, па помало чуди оваква изјава челног човека Министарства унутрашњих послова:
..."Александар Вучић никада није срео Корница, није седео с њим било где, а понајмање у некој кафани", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду. (?!?)
Или је госин министар ЛИЧНО убацио детаљ о КАФАНИ, или је грешка преводиоца !?

Све ово (цела папазјанија око "дестабилизације земље") ми више личи на Алана Форда и његову дружину, него на једну озбиљну земљу којој прети скора пропаст управо од начина вођења и унутрашње, а посебно спољње политике!
Заиста се заиграо мали Перица (ма ко да је од оних чија је последња)..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси