Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  МУП: Родић да пријави претње које су му упућене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

29. 11. 2015.

Извор: www.b92.net

МУП: Родић да пријави претње које су му упућене

Дирекција полиције МУП-а позвала је председника Адрија медија групе Александра Родића да најближој полицијској станици пријави претње које су му упућене. Осим тога, они наводе да су полицијске станице доступне свим грађанима 24 сата дневно. "Истовремено, указујемо да припадници МУП-а безуспешно покушавају да уруче позив Александру Родићу, како би са њим, у својству грађанина, обавили разговор на наводе из кривичне пријаве, коју је он лично поднео против (власника Фармакома) Мирослава Богићевића, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал", наводи се у саопштењу МУП-а.

 

Полиција ће и даље предузимати све мере из своје надлежности како би привела правди починиоце кривичних дела, баш као што је недавно ухапсила лице због коментара претеће садржине на интернет порталу Курира, упућених Радисаву Родићу, наводи се у саопштењу. 

У саопштењу МУП се подсећа, да је због основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности из чл. 138 КЗ РС, ухапшен Д.М. (1975), из Сурдулице. 

Обавеза сваког грађанина је да пријави кривично дело, а полиције да примени све мере и радње у заштити личне безбедности и сигурности у складу са законом, наводи се у саопштењу. 

Како је објављено вечерас на Интернет сајту "Курира", "власнику тог листа и Адриа медија групе Александру Родићу, члановима породице Родић и новинарима 'Курира' данас су стигле нове претње смрћу, после јавне харанге коју недељама, без престанка и најгрубље кршећи Закон о медијима, спроводе "држжавни медији Информер и Пинк". 

"Досад невиђена медијска харанга допринела је стварању атмосфере за линч, а поред Александра Родића, претње преко 'Курировог' интернет портала су упућене и новинарима Зорану Кесићу, Вукашину Обрадовићу, Ивану Нинићу и Александру Бећићу, као и потпредседници Владе Зорани Михајловић", наводи се на сајту "Курира".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси