Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Лов на Александра Родића и Курир: Стигле нове претње смрћу, прети се и Нинићу, Кесићу и Обрадовићу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

29. 11. 2015.

Извор: Курир

Лов на Александра Родића и Курир: Стигле нове претње смрћу, прети се и Нинићу, Кесићу и Обрадовићу!

Власнику Курира и Адриа медија групе Александру Родићу, члановима породице Родић и новинарима Курира данас су стигле нове претње смрћу, после јавне харанге коју недељама, без престанка и најгрубље кршећи Закон о медијима, спроводе државни медији Информер и Пинк!

 

Оркестрирана кампања, по опробаном гебелсовском систему пласирања безочних лажи, уз подизање панике и узнемиравање јавности, не престаје више од месец дана, али државни органи нису нашли за сходно да реагују и поред најгрубље злоупотребе националне фреквенције и кршења Закона о медијима.

Досад невиђена медијска харанга допринела је стварању атмосфере за линч, а поред Александра Родића, претње преко Курировог интернет портала су упућене и новинарима Зорану Кесићу, Вукашину Обрадовићу, Ивану Нинићу и Александру Бећићу, као и потпредседници Владе Зорани Михајловић!

Вељовић не реагује

Због претњи, које константно стижу недељама, обавештен је и директор полиције Милорад Вељовић, међутим он није нашао за сходно да реагује ни после три дописа, што можете видети у факсимилима које објављујемо! Иван Нинић, новинар и оснивач НВО Центар за владавину права, је пре три месеца нападнут испред свог стана. Још увек се не зна ко су били нападачи, али Нинић претпоставља ко стоји иза напада. Истрага још није дала резултата! 

У дужем временском периоду смо добијали претње, које смо пријављивали полицији, а сходно томе полиција је давала заштиту. Претње су се увек дешавале када су новинари и уредници Курира извештавали о разним криминалним радњама у Србији и Црној Гори. Такође и сада у овом случају ова конкретна претња се дешава након извештавања новинара Курира и разоткривању незаконитих, односно криминалних радњи појединаца из Србије и Црне Горе. Као и у ранијим периодима претњама претходе и медијски притисци да готово свакодневно телевизија Пинк и дневни лист Информер објављују низ неистинихитх информација о животу Александра Родића и породице Родић, и пословању његових компанија, чиме се доприноси стварању атмосфере за линч, односно за напад на живот.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси