Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  ДОСТА ЗЛОЧИНА: Басна о малом Рајици!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

14. 11. 2015.

Аутор: Д. Ј. Вучићевић Извор: Информер

ДОСТА ЗЛОЧИНА: Басна о малом Рајици!

Александре Рајин Родићу, Да си некад прочитао нешто више од сабраних дела Загора Те Неја, да си завршио неку већу школу од тата Рајине рипањске уличарско-преварантске, да ниси тако малописмен и у сваком смислу скраћен, можда би разумео.

 

Можда би, Рајин мали, знао да је у животу могуће неко време варати неке људе, али је немогуће све време варати све људе.

Или, да преведем на теби разумљив рипањски: Грдно си се зајебао ако си мислио да ћеш довека моћи некажњено да уцењујеш и рекетираш по Србији!

Дошло време да се положе рачуни. Дошло доба да закон важи са све. И за нас и за вас. И за мене и за тебе. Ја се томе радујем. А ти?

Изгледа, Рајице скраћени, да ти знаш много више од свих нас осталих, па унапред на насловној "Курира" сам најављујеш своје хапшење?!

Пишу твоји малописмени, неталентовани уредници и новодобни сарадници (поздрав за Јоцића, поздрав и за Тришића) да ти о глави радимо Горан Веселиновић, Жељко Митровић, Мирослав Богићевић и ја.

Што је Рајици мило, то му се и снило.

Немаш ти, човечуљче, проблем с нама, већ са државом. Правном државом.

Држава, да ли разумеш, то је оно што сте ти и твој тата годинама, деценијама варали и пљачкали, увек и у свакој прилици.

Империју сте направили на неплаћању пореза и пљачки државних банака и јавних предузећа, одвајали сте стотине милиона од уста наше деце да бисте напунили своје гузице, глумили сте велике борце против криминала и корупције, а увек вас је занимао само и једино проклети прљави кеш!

У неком тренутку си, Александре, поверовао да си заиста Велики.

Убедио си сам себе, пустахијо рипањска, да за власника "Политике" и "Новости" нема и не може бити паметнијег, писменијег и достојнијег Србина од тебе, па ти као таквом припада чак и право да узимаш стотине хиљада евра у кешу.

Оно кад си са Дулетом Бјелопетровићем и празном торбом ишао у Шабац да отмеш 700.000 евра (чујем, панично се около распитујеш да ли је Богићевић можда тајно снимио примопредају?!), то је за тебе, мали Рајо, било нешто савим обично и свакодневно.

Теби је, заправо, рекет био основна, најважнија и најпрофитабилнија делатност.

Сећаш ли се, Рајице скраћени, како си уцењеним бизнисменима и политичарима препродавао жигове својих пропалих, одавно угашених новинских издања?! Један си, кажу, увалио за више од 500.000 евра?!

Ниси, ваљда, већ заборавио како си човеку из врха власти тражио 50.000 евра месечно да би лепо писао о њему. Ако не пристане, да те подсетим, претио си плавушом.

Пре неко вече ми је један човек, жртва твог милионског рекета, детаљно испричао како ти и твоји уредници и директори тражите и узимате десетине и стотине хиљада евра у кешу.

Каже човек да сте суви професионалци, да вам је минимална тарифа "педесет сома", да су ваше жртве чак и неки министри!

Шта ли си мислио, скраћени Рајице? Шта ли си мислио, чему ли си се надао? Зар си заиста, чак и у најлуђим сновима, могао помислити да ће Србија заувек бити свој талац?!

Знам да су ти твоји жути олош другари гарантовали да су сви докази против тебе уништени, да је комплетна документација из истраге твојих и татиних лоповлука и пореских утаја уништена, али зар си заиста веровао да ћеш и овог пута успети да истргујеш, да ћеш се извући глупавим лажима и одвратним увредама на рачун оних који не пристају на Србију по твојој мери?!

Александре Рајин Родићу, није ово, да се на крају разумемо, ствар између тебе и мене.

Није ово између "Курира" и Информера.

Ово је ствар државе. И закона. Ако ти то уопште можеш да разумеш.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси