Насловна  |  Актуелно  |  Изборна скупштина УНС-а 2021. године  |  Чланови Управе УНС: Радомировић злоупотребљава удружење у циљу дисквалификације противкандидата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Изборна скупштина УНС-а 2021. године

23. 05. 2021.

Аутор: Бета Извор: Данас

Чланови Управе УНС: Радомировић злоупотребљава удружење у циљу дисквалификације противкандидата

Група од 11 чланова Управе Удружења новинара Србије (УНС) оптужила је данас актуелног председника УНС Владимира Радомировића да уочи избора заказаних за 29. мај, „злоупотребљава“ удружење у циљу „дисквалификације противкандидата“.

Оценили су да реакција дела УНС око Радомировића на оцену Агенције за борбу против корупције да Живојин Ракочевић није у сукобу интереса и да може бити кандидат за председника удружења, „показује да више нисмо на терену новинарства и уважавања аргумената, већ борби налик политичком разрачунавању и елиминацији противкандидата по сваку цену“.

„Председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић није смео да дозволи да јучерашње саопштење буде објављено у име УНС, јер показује да комплетан УНС служи његовом реизбору, да чланови Управе УНС који подржавају кандидатуру Живојина Ракочевића нису УНС и да је једноумље пожељан образац за УНС“, стоји у саопштењу.

Наводи се да је оценом Агенције за борбу против корупције да нема сукоба интереса у случају Живојина Ракочевића „доведена у питање“ одлука Кандидационе комисије УНС да одбаци његову кандидатуру за председника удружења.

„Управо је Кандидациона комисија УНС уместо да се бави тумачењем Статута УНС, из ког је јасно да је кандидатура Живојина Ракочевића неспорна, зашла на терен тумачења закона, што није њен мандат. Тако је уместо Статута УНС разлоге за одбацивање кандидатуре Ракчевића та комисија тражила у Закону о спречавању корупције, зашта је надлежна Агенција за спречавање корупције“, пише у саопштењу.

Претходно је актуелни председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић упозорио на „скандалозно мешање државе и политике“ у изборе за председника УНС, заказане за 29. мај.

„На то смо реаговали и мислимо да је ту опет реч о покушају злоупотребе удружења и очигледној злоупотреби институција, као што су и мене недавно те исте колеге пријавиле да угрожавам безбедност новинара, а никакав аргумент и доказ нису за то имале. Само су хтели да искористе то у једној политичкој борби и да покушају да ме дисквалификују“, рекао је Радомировић за телевизију Пинк а пренео је УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси