Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  „Бели божур“ Милораду Трифуновићу и Бајраму Ћеркинију, „Црни“ Скупштини Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

23. 12. 2019.

Извор: УНС на Косову

„Бели божур“ Милораду Трифуновићу и Бајраму Ћеркинију, „Црни“ Скупштини Косова

Чланови Удружења новинара Србије на Косову одлучили су да „Бели божур“, признање за најбољу сарадњу са новинарима и медијима ове године добију координатори Ресурсног центра за нестала лица на Косову Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркини, док је добитник плакете „Црни божур“ за најлошију сарадњу са медијима Скупштина Косова.

Према мишљењу чланства добитници признања „Бели божур“ Милорад Трифуновић и Бајрам Ћеркини увек су „доступни за медије и јавност”, „упркос осетљивом послу којим се низ година баве”.

Главни разлог због чега је највећи број чланова УНС-а на Косову гласао да ове године Скупштини Косова припадне „Црни божур“ је „изостанак превода на српски језик са седница скупштине кад у сали нису српски посланици“.

Ове године је било 14 предлога за признање „Бели божур“ и десет за „Црни божур“.

Признања „Бели и Црни божур“ установљена су 2014. године са циљем да укажу на позитивне и негативне примере сарадње појединаца, институција и организација са медијима и новинарима, као и њихов однос према јавности.

Досадашњи добитници признања „Бели божур“ су Општина Грачаница (2014), прес служба Скупштине Косова (2015), председник Прогресивне демократске странке Ненад Рашић (2016), директор НВО Центра за мир и толеранцију Ненад Максимовић (2017), шеф Мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату (2018) и постхумно Оливер Ивановић (2018. године).

Добитници плакете „Црни божур“ су Општина Партеш – Пасјане (2014), Општина Штрпце (2015), заменик премијере Косова Бранимир Стојановић (2016) и Српска листа (2017. и 2018. године).

Признања овогодишњим добитницима биће уручена ове недеље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси