Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Напад на новинаре „Политике” и „Јединства” на Главном мосту у Косовској Митровици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

15. 07. 2024.

Извор: Политика

Напад на новинаре „Политике” и „Јединства” на Главном мосту у Косовској Митровици

Косовска Митровица - На Главном градском мосту на Ибру, који раздваја северни српски и албански јужни део Косовске Митровице, вечерас у 21 час, догодио се инцидент када је Албанац у видно алкохолисаном стању, из чиста мира физички насрнуо и пивском флашом гађао Биљану Радомировић, новинара "Политике" и Зорана Влашковића, новинара "Јединства" , који су били на задатку.

Новинарка Радомировић је задобила лакше телесне повреде, у виду  посекотине на нози, а брзом интервенцијом италијанских карабињера који су се налазили на само десет метара од места инцидента, санирана је повреда.

Иако новинари Радомировић и Влашковић и на инсистирање карабињера нису желели да се позове косовска полиција, ипак је убрзо стигла патрола, како се испоставило на позив карабињера, али и возило хитне службе Клиничко болничког центра (КБЦ) Косовска Митровица.

И лекар и здравствено особље су поново санирали повреду, а Радомировић је одбила да иде у болницу.

Албанац који је изазвао инцидент се истог момента пошто је гађао пивском флашом ужурбано удаљио ка јужном делу града, а новинари су и поред позива полиције одбили да дају изјаве у полицијској станици Север.

По речима патролног полицајца, нападач је одраније познат полицији, а казао је и да ће косовска полиција предузети неопходне законске мере.

По инциденту, који се догодио са северне стране моста, убрзо је стигла још једна полицијска патрола из регионалне јединице север.

На Главном мост на Ибру  иначе даноноћно дежурају припадници италинских карабињера из састава Кфора, а цео мост је под видео надзором.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси