Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Породица професорке Славице Дејановић поклонила књиге ДНКиМ-у и Дому културе у Грачаници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

15. 05. 2023.

Аутор: Ј. Марковић Извор: УНС-ДНКиМ

Породица професорке Славице Дејановић поклонила књиге ДНКиМ-у и Дому културе у Грачаници

Породица књижевне историчарке и професорке Славице Дејановић, која жели да очува сећање на њен лик и дело, поклонила је примерке књиге „Бранислав Нушић, српски писац“ Дому културе у Грачаници и Друштву новинара Косова и Метохије (ДНКиМ). Књиге ће бити подељене библиотекама основних и средњих школа на централном Косову.

Професорка Дејановић је и након прогона са Косова и Метохије била духом везана за свој родни крај, где је градила каријеру, најпре као средњошколски професор, а касније и као предавач на факултету.

Будући да је свој професионални рад започела као школски професор, Дом културе “Грачаница” и ДНКиМ осетили су потребу да овај дар поделе са школским библиотекама и на тај начин ученике упознају са њеним делом.

Професорка Славица Дејановић је рођена у Липљану. Након дугогодишњег професорског рада у школи, свој професионални пут наставила је као предавач на Филозофском факултету на Катедри за српску књижевност и језик. Аутор је монографије о Домановићу и већег броја научних радова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси