Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

19. 09. 2014.

Аутор: Н. А. Извор: Информер

Верану отказ на Б92?

Главни и одговорни уредник, оснивач и мањински сувласник Б92 Веран Матић могао би до краја септембра да добије отказ на овој телевизији, открива Информер!

 

Како сазнајемо, грчки власници ове телевизије веома су незадовољни критикама које је Матић ових дана упутио на рачун уређивачке и пословне политике ове куће и планирају да га прогласе технолошким вишком!

Према речима наших извора, менаџмент телевизије одлучио је да отпусти Матића јер сматра да је „прекорачио овлашћење“. Матић остаје сувласник Б92, али ће плату морати да потражи на неком другом месту.

Грци су се јако наљутили на Верана јер је критиковао уређивачку и пословну политику наше куће. Он је стао на страну Оље Бећковић, која нас је најстрашније изрекетирала око „Утиска недеље“...

Грци напросто не могу да схвате да Матић јавно пљује фирму у којој ради. Зато га више неће толерисати без обзира на његове првоборачке заслуге истиче наш саговорник, један од високопозиционираних директора Б92.

Веран Матић, ког смо позвали за коментар, тврди да не зна ништа о намерама грчких власника. Нисам прекршио ниједно овлашћење и немам информацију о томе да је покренут било какав поступак за раскид мог радног односа у Б92 рекао нам је Матић.

Председник НУНС Вукашин Обрадовић пак каже да је ово, ако је тачно, знак „сахрањивања старе Б92, каквом је сви памте“.

То би био крај процеса који постоји већ неко време, којим Б92 у потпуности мења концепт и уређивачку политику.

Веран не заслужује да оде с Б92 јер је и то мало од озбиљног и истраживачког новинарства опстало само захваљујући њему поручује Обрадовић, додајући да би РРА требало да утврди могу ли Грци, који су добили фреквенцију за телевизију с доминантно информативним програмом, од тога да направе „неки нови Гранд шоу“.

Да се ја питам

Нино Брајовић, УНС

Не могу да замислим Б92 без Верана Матића. Ако дође до тога, то ће бити нека друга телевизија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси