Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  Позив на предавање Боре Отића „Зашто новинарство не сме бити отуђено од `малих људи` и како до великих прича?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

12. 04. 2023.

Аутор: УНС-ДНВ Извор: УНС-ДНВ

Позив на предавање Боре Отића „Зашто новинарство не сме бити отуђено од `малих људи` и како до великих прича?“

Удружење новинара Србије заједно са својим огранком Друштвом новинара Војводине позива студенте новинарства и младе новинаре на предавање једног од наших најпознатијих телевизијских новинара Боре Отића „Зашто новинарство не сме бити отуђено од `малих људи` и како до великих прича?“.

Бора Отић (фото: снимак екрана Јутјуб канала Борино 5казање) 

Бора Отић (фото: снимак екрана Јутјуб канала Борино 5казање)

Предавање организујемо у простору нашег Друштва новинара Војводине у Новом Саду, Булевар Михајла Пупина 6, трећи спрат, у четвртак, 27. априла 2023. године, са почетком у 18 часова.

Пријаве треба да пошаљете на имејл uns.dnv@gmail.com до 25. априла. Можете се пријавити за физичко присуство (ограничен број) или онлајн праћење предавања.

У пријави је потребно да наведете име и презиме, контакт имејл и телефон, као и неколико реченица о студијском програму који похађате, односно, укратко своју професионалну биографију.

„Већ дуги низ година мало ко обраћа пажњу на обичног човека, јунака свакодневља, а сва мудрост овога света не почива само на исказима генија и даровитих него на мудрости човека из народа“, написао је песник Перо Зубац у предговору Отићеве књиге „Шором, средом“.

Управо ће на предавању бити речи о новинарској вештини да у наизглед незанимљивим људима и догађајима свакодневице, пронађемо велике медијске приче. Сазнаћемо како разговарати, а да новинарска питања буду подстицај за саговорника. И, колико је вредно новинарство које може да исприча приче језиком средине и провинцијализмима који су посебна драж.

Бора Отић је награђивани новинар. Аутор је и водитељ једне од најгледанијих емисија која је емитована на РТВ-у „5казање“, а сада ће имати премијеру петком у 21 сат на Јутјуб каналу Борино 5казање .

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси