Новинарско ћоше
10. 12. 2014.
Професор Штефан Рус Мол сутра на Факултету политичких наука
Професор новинарства и менаџмента у медијима на Универзитету у Лугану, оснивач Европске новинарске опсерваторије и аутор књиге “Новинарство” Штефан Рус Мол посетиће сутра у 12 сати Факултет политичких наука у Београду (Јове Илића 165).
Рус Мол ће са коауторком и преводиоцем књиге “Новинарство” Аном Загорац Кершер, главним уредником ИП Clio Зораном Хамовићем, професором др Мирољубом Радојковићем, предавачима и студентима новинарства разговарати на тему: “Да ли је борба за квалитет у новинарству узалудан посао? Статус, углед и слобода новинара-упоредна анализа српских и европских трендова”.
Аутор књиге "Новинарство" у петак, 12. децембра у 11 сати посетиће и департман за комуникологију и новинарство Филозофског факултета Нишу. Предавачи и тема биће исти као и дан раније у Београду, а домаћин посете биће професор Департмана за комуникологију и новинарство Владета Радовић.
Штефан Рус Мол завршио је новинарство у Немачкој школи новинарства у Берлину, а студирао је друштвене и административне науке у Минхену, Констанци и на Универзитету у Принстону. Усавршавање је наставио у Америци, на Универзитету у Висконсину, а затим на Стенфорд универзитету у Калифорнији.
Током академске каријере предавао је на Одељењу за комуникације Универзитета Стенфорд (САД), Одељењу за политичке и друштвене науке на Европском институту у Фиренци (Италија) и Школи за новинарство и масовне комуникације на Универзитету у Висконсину (САД). Од 1985. до 2001. године био је редовни професор на Институту за публицистику и комуникационе науке на Слободном универзитету у Берлину и водио Програм континуираног образовања новинара на истом Институту.
Професор је новинарства и менаџмента у медијима на Универзитету у Лугану (Швајцарска), а од октобра 2003. године руководи Европском новинарском опсерваторијом. Редовно објављује у листовима Neue Zurcher Zeitung, Die Furche и Schweizer Journalist. Српско издање књиге “Новинарство” објавио је у коауторству са Аном Загорац Кершер.
Коментари (0)
Остави коментарНема коментара.