Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Петнаест година емисије „Простор“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 01. 2021.

Извор: УНС

Петнаест година емисије „Простор“

Емисија „Простор“ која се емитује на ТВ Пинк 3, али и неколико регионалних и локалних телевизија у Србији, аутора и члана УНС-а Станислава Станкића обележава 15 година постојања.

Емисија се бави темама из области уређења амбијента, индустриског дизајна, архитектуре, примењене уметности, нових грађевинских технологија, оплемењивања екстеријера и ентеријера.

„Теме су едукативне и занимљиве. За петнаест година рада обишао сам двадесетак земаља и снимио много градова и занимљивих места. У рубрици 'Дестинације и градови' трудим се да дочарам праве утиске са пута дајући информације о историји, архитектури и корисним саветима. Емисију красе и репортаже о мање познатим уметницима, као и опремању простора, дизајну и сајамским манифестацијама“, рекао је УНС-у Станислав Станкић.

Он истиче да је у претходних петнаест година у раду доживео многе лепе тренутке, али да је било и оних тешких.

„Многи ми завиде на путовањима и мисле да је то само ’укључи-искључи камеру’, међутим, било је и тешких тренутака. На пример, док сам снимао у Турској и Бугарској био сам нападнут. Чини ми се да сам у тим тренуцима више бринуо за опрему него за свој живот, а често сам се излагао опасностима да бих снимио добар кадар. Такође, пре две године сам имао поплаву у месту где живим и остао сам без камере и једног дела опреме. Све тешкоће сам некако пребродио и нисам прекидао емисију“, каже Станкић.

Иако нас је, како истиче, корона све сада омела и успорила, његов план је да у будућности искористи своје знање са филма и пренесе га у емисију.

„Желим да емисију претворим у полуиграну форму. Надам се да ћемо о томе причати у неком наредном јубилеју“, каже Станкић.

Емисија „Простор“ настала је у време када је Станкић радио на ТВ Кошава.

„Приметио сам да телевизија нема такву врсту програма, а жеља ми је била да се више приблизи архитектура и дизајн обичним људима. Радом на туристичким садржајима, пренео сам ту тему и у емисију. У рубрици дестинације и градови представљао сам историју и културу народа. У почетку емисија је била више посвећена опремању и архитектури. Временом сам проширио опсег теме, тако да је та разноликост допринела квалитету емисије“, закључује Станкић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси