Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Награда „Миле Недељковић“ Данијели Петковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

12. 10. 2020.

Извор: УНС

Награда „Миле Недељковић“ Данијели Петковић

Из Института за књижевност и уметност у Београду др Данијела Петковић добитница је награде „Миле Недељковић“ за најбољу објављену књигу у области савремене фолклористике.

Петковићева је награђена за студију Јунак и сиже епске песме, у издању београдског Института за књижевност и уметност, која је објављена 2019. године.

О награди „Миле Недељковић“, која се ове године додељује по једанаести пут, одлучивао је жири у саставу др Бранко Златковић, др Јелена Јовановић и др Смиљана Ђорђевић Белић.

Повеља „Миле Недељковић“ за животно дело додељена је знаменитом проучаваоцу и истраживачу усмене народне баштине проф. др Зоји Карановић из Новог Сада. О повељи одлуку су донели др Иван Златковић, проф. др Душан Извонар и Невенка Поповић, етнолог.

Повељу и награду „Миле Недељковић“ доделио је Удружење грађана „Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“. Ове године, због епидемије, неће бити свечаног уручења признања.

Награду „Миле Недељковић” ово удружење утемељило је 2009. године за најбољу студију из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије, народне или усмене књижевности). Награда носи име једног од најзначајнијих наших етнолога, проучаваоца народне традиције и историје, публицисте и педагога.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси