Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Расправа због неверице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

14. 10. 2015.

Расправа због неверице

Поводом објављивања педесете књиге проф. др Драгомира Радовановића, априла 2000. године, “Политика“ је објавила прилог свог дугогодишњег дописника из Лесковца Данила Коцића под насловом “Писац са лесковачке калдрме“.

 

Прочитавши текст аутору се јавио уредник из Београда:

„Да ли сте Ви, колега Данило?“, упита Влада Мандић тоном који није слутио на добро.

„Ја сам“, одговори дописник, ишчекујући наставак неугодног разговора којем није знао разлог.

„Какве то глупости пишете, Данило“, настави Мандић да “резили” сарадника, који начисто остаде "без текста"!

„Зар је могуће, а тако пише у Вашем, иначе добро написаном чланку, да је професор Радовановић објавио педесету књигу!? То мора да је нека грешка?“

„Не, није грешка. Све је тачно“, победнички узврати коначно дописник, схвативши “одакле ветар дува” и да је без кривице оглашен кривим.

„Е, ако је тако, онда тај професор није нормалан!“, закључи Мандић, који је из свакодневног вишегодишњег новинарског и уредничког искуства добро знао шта је “мука с речима”!

„Па, и није, а какав је, ускоро ће објавити и стоту књигу!“, одговори Коцић, познавајући енергију и таленат за писање суграђанина, који је, као доктор економских наука и професор Универзитета, налазио времена и мотива да постане најплоднији лесковачки писац!

„Е, одох онда у 'Шуматовац' на хладно пиво и да испричам колегама каквих све људи има“, закључи Мандић расправу.

Аутор анегдоте Данило Коцић, дугогодишњи дописник “Политике” из Лесковца


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси