Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

16. 07. 2014.

Значај слова Ш

Кад је легендарни новинар, публициста и покретач бројних гласила у Војводини Душан Попов (1930 - 2012) осетио да би његовом здрављу добро чинио савет лекара, упутио се кардиологу.

 

И док је доктор ослушкивао импулсе пацијентовог срца Попов се неочекивано огласи:

"Докторе, молим Вас, учинете све да не болујем до Ш!"

Доктор га зачуђено погледа и упита:

"Кажете Ш? Шта Вам значи то 'Ш'?"

"Ја сам уредник Енциклопедије Новог Сада, а она се завршава поменутим словом", одговори Попов, који се новинарством бавио од 14. године, кад је објавио руком писане новине с вешћу “Немци одлазе!”

На основу текста посвећеног Душану Попову, објављеног 2014. године у књизи Љубе Вукмановића “Рука на срцу”, приредила В. А.
 


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси