Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

12. 03. 2014.

Каваљер

Током десетодневних Дана културе, који су се у последње две деценије прошлог века одржавали у Урошевцу, град је био домаћин бројним уметницима и новинарима који су пратили традиционалну смотру покрајинских аматерских позоришта.

 

Једне вечери скупила се новинарска братија у хотелу “Љуботен”, а секретар Културно – просветне заједнице Танаско Радић, угледавши их, по конобару посла пиће за њихов сто.

Новинар “Јединства” Мирко Жарић галантно настави да наручује “иће и пиће”, па чак и да чашћава госте који су седели за околним столовима.

Колеге га забринуто опомињу да не претерује, али он одмахну руком:

„Ма, све то иде на рачун КПЗ!“

Кад је минула поноћ особље хотелског ресторана поче да окреће столице наопако и да пали и гаси светло, сигнализирајући окаснелим гостима да је време “фајронта”.

Жарић упита нервозну келнерицу која је кружила око новинарског стола:

„Да нисмо нешто дужни?“

Она спремно исука тефтер с исписаним рачуном величине султанског хатишерифа.

Каваљер се зграну:

„Па, Танаско Радић све плаћа!“

„А, јок! Само прву туру!“

Да Жарић не би исплатио дуг прањем суђа или рибањем хотелских тоалета, колега који је становао у близини хотела у спасилачкој мисији скокну до стана и донесе паре да избави из невоље галантног каваљера празног новчаника!

Анегдоту забележио Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси