Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

21. 02. 2014.

Грлати репортер

У „преисторијско време“ без мобилних телефона, пре четврт века, новинари који су извештавали из ратом захваћене БиХ су се довијали не би ли благовремено послали извештаје и јавили се редакцијама с терена.

 

У потрази за телефоном најчешће су обигравали канцеларије председника општина и других чиновника, уколико су имали среће да се докопају асфалта.

Због најчешће лоших телефонских веза, али и вансеријских гласовних могућности, најгрлатији је био Никола Бешевић, новинар „Јединства“.

Док је он диктирао информацију или извештај стенографима у Приштини, колеге, које су стрпљиво чекале да дођу на ред у ходнику испред канцеларије предусретљивог чиновника, су упоређивале своје с Бешевићевим подацима и закључцима, због чега се овај хвалио да увек има сопствени ескорт.

„Ето мени бесплатне пратње“, говорио је Бешевић, алудирајући и на припаднике заната Алексе Жунића, легендарног Нушићевог среског шпијуна.

Аутор анегдоте Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама. Поделите са нама Ваше вицкасте успомене. Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на vesna.arsenic@uns.org.rs

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси