Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

13. 12. 2013.

Купање у вину

Почетком деведестих година прошлог века обрела се екипа приштинског „Јединства“ у Равном Котару и у Бенковцу, где су, међу Србима из тог дела Хрватске дочекани као „својта“!

 

Морепловац Веселин Буљ, тек пристигао с вишемесечне пловидбе, свратио је у биртију да почасти новинарско друштво, па установивши да вино није ни принети оном из подрума његовог „ћаће“, позва новинаре, које није требало много молити, на дегустацију.

А тамо на столу бутељка од 10 литара из које се само точи, уз наздрављање!

Међу одраслим винопијама затекао се и десетогодишњи братанац домаћина, који се, подижући букагију (криглу од дрвета), придружио здравици гостима из Приштине.

„Зар код вас у Далмацији и деца пију вино?“, зачуђено упиташе забезекнути гости.

„Нас из овог краја, чим се родимо, прво окупају у вину ради здравља и да наставимо лозу виноградара и винопија“, стручно објасни Веселин аудиторијуму кафанских зналаца.

„Богами, изгледа да су и неке од нас од пелена обилно дезинфиковали ракијом“, прокоментариса један из новинарске екипе.

 Анегдоту написао Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на
vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси