Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Демократска Република Владимир Бакарић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

15. 11. 2013.

Демократска Република Владимир Бакарић

Те ноћи дежурни спикер на Радио Загребу била је Хелга Влаховић, кад је изненада, пред сам почетак Хронике дана у 22 сата, пристигла вест о некој изјави тадашњег високог функционера др Владимира Бакарића.

 

Комнен - Коља Сератлић, који је тада радио као уредник – редактор, је издиктирао дактилографкињи вест, а с обзиром на то да није било времена за проверу текста, јер се већ чуо гонг и упалило се црвено светло за почетак емисије изнад врата Студија, није видео да је откуцала “ДР Владимир Бакарић је изјавио....”

Након најаве Хронике Хелга Влаховић је аутоматски прочитала : “Демократска Република Владимир Бакарић...”, мислећи да се ДР односи на тадашњу Источну Немачку, односно ДР Немачку!

Сутрадан су уредник и спикерка били на “рибању” код генералног директора, који их је казнио једнократним смањењем плата за петину, а чак је упућено и извињење др Бакараћу, који је, наводно, тражио драстичну казну за “грешнике”.

Аутор анегдоте : Комнен Коља Сератлић, члан УНС-а


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на
vesna.arsenic@uns.org.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси