Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

09. 08. 2013.

Дугачка мачка

У љето 1907. године, Бранислав Нушић је посјетио Бар на челу делегације Удружења српских новинара, чији је био предсједник. Са њима је допутовала и Нушићева супруга. Сви они обишли су стари барски град и Марконијеву Радио-телеграфску станицу на Волујици. Из те станице Нушић је послао поздравни телеграм књазу Николи, а његова супруга књегињи Милени.

 

Делегација је затим у згради Монопола присуствовала великом банкету у њихову част. У здравици, Нушић је надахнуто говорио о могућностима и значају развоја Бара.

Док је још трајала свечаност, поштар је донио телеграме за Бранисалава и његову супругу у којима им књаз и књегиња узвраћају поздраве.

Бежични телеграф, то чудо технике, изазвало је дивљење и чуђење широм свијета. У једном друштву Бранислав Нушић је дао овакво објашњење:

„Телеграф, то вам је као једна дугачка мачка чија је глава у Београду, а реп у Чачку. Па, кад мачку штипну за реп у Чачку, она мијаукне у Београду.“

„А бежични телеграф?“, упитао је неко.

„То је исто, само без мачке“, одговорио је Нушић.

Из књиге Црногорски анегдотски хумор – Барски хумор, Миленко Ратковић, Старобарске анегдоте (IV), по избору уредника Вељка Рајковића


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић. Своје анегдоте, које ћемо објављивати средом и петком, можете слати на
dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси