Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

24. 04. 2013.

Писање „уз ветар“

Душан Недељковић, међу колегама знани Бркица, је током 40 година и осам дана новинарског стажа позиван на 120 рочишта и ослобођен оптужби у свих 20 спорова које су против њега покретали разни незадовољници.

 Особину да пише “уз ветар” показивао је и као новинарски полетарац - сарадник листа “Студент”, у којем је објављивао критичке текстове о збивањима на Грађевинском факултету, чији Геодетски одсек је похађао.

 

Једног дана тадашњи декан Никола Хајдин позвао је Недељковића на разговор, што је у студентском жаргону значило “рибање”!

Душан се није баш журио да се одазове на позив, али је, ипак, на упорно инсистирање професора Хајдина, једног дана ненајављен бануо у Деканат.

Декан је, како и приличи “профи”, грешном студенту одржао лекцију о томе како руководство Факултета није задовољно његовим написима у гласилу Београдског универзитета.

“Хоћу да исправим само ако сам написао нешто нетачно”, одрешито ће Душан.

“Није ништа нетачно, али приступ није добар. Уосталом, колега, не заборавите да сте студент овог факултета”, упозорио је др Хајдин, тек да се зна у чијој руци је и “нож и погача”.

Новинарски жутокљунац је пркосно наставио да пише као и дотад, а добри профа је активирао “однеговану амнезију” и заборавио на “дипломатску” претњу, верујући, вероватно, да се све може подвести под дијагнозу "младост – лудост"!

 

На основу разговора са Душаном Недељковићем анегдоту забележила В. А.


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на
dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси