Насловна  |  Бележница  |  Новинарске анегдоте  |  Три пута сам видела кита
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

06. 03. 2013.

Три пута сам видела кита

У култном нишком омладинском недељнику „Графит“ чији је јунски 101. број 1989. године званично забрањен због интервјуа са Момом Капором под насловом „Тешке речи лаког писца“, увек се пред закључење листа водила озбиљна полемика око добрих наслова.

 

Технички уредник Душан Митић Цар упозорио је изненада уреднике да му фали једна страна.Тадашањи уредник Милорад Додеровић нашао се у шкрипцу, а пред собом је имао у резерви само једно симпатично писмо сараднице Н. Р. из нишког извиђачког кампа у Столиву у Боки Которској.

Рекао је техничком уреднику и фоторепортеру Цару:

- Имамо већ ову симпатичну разгледницу са мора са поруком „Не киту у уста“. Стави њу нашироко преко стране, онда у наднаслову ушпиглирај „Извиђачко писмо са мора“, а преко целе стране развуци наслов „Три пута сам видела кита!“

Док су остали чланови редакције овог омладинског недељника остали без речи, Додеровић је додатно издиктирао техничком уреднику поднаслов који гласи:

- У овој симпатичној причи са летовања нишких извиђача у Столиву нема китова нити жртава, али китови су ту у наслову и на овој разгледници само због тога да би вас испровоцирали да прочитате овај текст до краја!

Текст из Столива је сутрадан освануо на страницама “Графита” и изазвао је велику пажњу. Нико није стварно улетео киту у уста.

Анегдоту записао Милорад Додеровић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (2)

Остави коментар
сре

06.03.

2013.

УНС [нерегистровани] у 20:16

Re:

Грешке су исправљене. Хвала.

Одговори
сре

06.03.

2013.

Teodor Perunski [нерегистровани] у 17:17

Zaista maglovito

Izvin'te, i pored velikog napora nije mi pošlo za rukom (glavom) da ukapiram gde se krije duhovitost ove anegdote. Osim toga, ne uočava se nikakva veza izmedju izjave Mome Kapora, zabrane lista i sadržaja ove anegdote. A osim osim toga, jedna rečenica je nedovršena. Pa slovne greške. Itd...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси