Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

28. 11. 2012.

Босоноги репортер

Осамдесетих година прошлог века трочлана екипа планинара - алпиниста с Космета, коју су чинили Трифун Трифуновић из Урошевца, Мишо Лазовић из Пећи и Ахмет Сопи из Приштине, успела је да, прва из Покрајине, освоји “кров” Европе и попне се на врх Мон Блана- на 4.807 метара надморске висине.

 

Редакцијски колегијум приштинског “Јединства” одлучио је да објави репортажу о Трифку, који је новинару Бранку Вујовићу и фоторепортеру Драгану Јовановићу предложио да, уместо класичног интервјуа, направе репортажу и да са њим, као вођом пута и групом планинара, крену на северне падине Шаре, обиђу Јажиначко и Ливадичко језеро, да би се на крају попели на врх Љуботен висок 2.499 метара.

Репортери су невољно пристали на ову авантуру, мотивисани једино жељом да репортажа добије на аутентичности.

Рано изјутра кренули су с групом од десетак планинара од Стојкове куће ка Ливадичком језеру.

Сви у пуној опреми за пентрање, сем Вујовића који се упарадио као за вечерњи излазак - испеглане панталоне, бела кошуља, додуше без кравате, и угланцане “шими” ципеле, које су “мученички” издржале до првог одморишта на коти од 1.500 метара, где им се распао кожни ђон и одвалиле потпетице!

Вујовић није пријавио своју невољу и тек је, на другом одморишту, признао да већ десетак километара табана у чарапама по гудурама Шаре.

Планинари, вазда спремни на свакојаке невоље и на узајамно испомагање, нађоше резервне гојзерице и обуше репортера, који је тако успео да пропешачи целу деоницу, али и да, уз помоћ редакцијског колеге, направи сјајну репортажу о планини и вођи пута Трифку Трифуновићу.

Анегдоту написао Зоран Костић


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси