Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарске анегдоте

14. 11. 2012.

Аутор: Душан Бркица Недељковић

Поједени докази

У време афере “Агрокомерц”, која је 1987. године уздрмала југословенску економију, први човек те фирме у Великој Кладуши Фикрет Абдић “подмитио” је групу од тридесетак новинара - са по 100 јаја “по глави”!

 

Међу извештачима из тадашње Скупштине Југославије, који су били у посети “Агрокомерцу”, само је Ружа Ћирковић одбила да прими поклон и чак је “надигла џеву” тврдећи да је то чиста корупција!

Кад су се новинари вратили у Београд почело је да се “шушка” о подмићивању, што није било најзгодније обзиром на аферу која се “излегла” због издавања меница без покрића у вредности од око милијарду долара, што је допринело бујању инфлације од 250 одсто!

Гласине о корупцији стигле су и до тадашњег партијског секретара “Вечерњих новости”, који је ревносно приговорио скупштинском извештачу Ђорђу Мартиновићу што је узео јаја.

"Није ми пријатно да те пријавим и да на партијском састанку расправљамо о твојој одговорности, али морам", вајкао се секретар.

Трагајући за олакшавајућим околностима, после извесног времена, први човек СКЈ у “Новостима” весело саопшти “сумњивом лицу”:

"Ђоле, одлично! Нема одговорности! Ти си појео доказе!!"


У рубрици Новинарске анегдоте УНС објављује духовите новинарске приче о колегама, о јавним личностима, смешним, инспиративним, чудним ситуацијама у којима су се налазили. Новинарске досетке. Испричајте нам причу о новинарима којих више нема, а упамћени су по пошалицама.
Поделите са нама Ваше вицкасте успомене.
Новинарске анегдоте уређује колегиница Весна Арсенић.
Своје анегдоте, које ћемо објављивати понедељком, средом и петком, можете слати на dragana.bjelica@uns.rs

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси