Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сајтови чланова

08. 10. 2012.

Кућа добрих вести

Идеја водиља за пројекат интернет новина „Кућа добрих вести“ родила се у мени пре много година, да не кажем деценија, али су се тек сада, изгледа, "све коцкице сложиле", да би могао да постане и реалност.

У свету је, наиме, толико лоших вести које су преплавиле нашу стварност (бар како их одабиру за емитовање уредници готово свих медија). Тако када укључимо телевизију, радио, отворимо новине, из њих просто куљају негативне информације, као да на свету нема баш ничег лепог и позитивног, као да је тама заклонила светлост.

Наравно да није тако. Због чега уместо ударних вести о томе колико је људи погинуло у саобраћајним несрећама, ко је кога убио, опљачкао, унесрећио, не бисмо слушали или читали вести о томе колико је беба рођено, колико је наше деце добро, талентовано и успешно, зашто не бисмо читали испричане приче такозваних обичних људи, њихових живота, стремљења и надања, неоткривених талената, њихове поруке младима и онима који одлучују о њиховој судбини.

Овај електронски лист је информативног, а пре свега, образовног карактера са жељом да покаже све оно добро у људима, да позитивним примерима и причама подстакне и друге људе да слично раде, да их подстакне на добро, на хуманост, на умереност у животу, проналажење среће у "малим стварима", јер наше мало некоме може пуно да значи. Дајемо препоруке и савете стручних, образованих људи у појединим областима, од здравог начина живота, исхране, препорука о томе како, на пример, садити одређене биљне културе, уз видео прилоге, како пружити хитну помоћ неком у невољи.

Овај лист је, у ствари, пројекат којим бих желела да се људи мало размрдају и пробуде своју добру страну стављајући је као морални бедем насупрот свих зала које нас окружују, а чији ми део никако не морамо и не смемо бити.

"Кућа добрих вести" ће покретати многобројне акције, позиваће на сарадњу све људе добре воље и сличних размишљања, да заједнички стварамо бољи, моралнији и часнији свет и људе у њему, за бољи живот свих нас и наше Планете. Јер наше је само оно што другима дамо, порука је добро знана, али мало примењивана и основни је мото нашег портала.

У оквиру наших интернет новина су, између осталих, и следеће рубрике: "Часна игра" (спорт), „Боље спречити него лечити” (здравље, савети за правилну и здраву исхрану и живот", затим рубрике посвећене науци - Теслианум, пољопривреди – повратку младих и свих других заинтересованих на село, органској производњи хране, етно туризму, деци, ђацима, младима и њиховим интересовањима, култури. Кроз рубрику “Мостови” настојимо да повежемо све сличне пројекте и идеје у нашој земљи, региону, свету.

Агнеза Трпковски
оснивач и главни и одговорни уредник
http://dobrevesti.net/

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси