Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Миленко Мишо Тодовић - „Очи у очи – по Фочи. Занимљивости о фочанском крају”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

20. 05. 2020.

Извор: УНС

Миленко Мишо Тодовић - „Очи у очи – по Фочи. Занимљивости о фочанском крају”

Новинар и дугогодишњи члан Удружења новинара Србије (УНС) Миленко Мишо Тодовић објавио је књигу „Очи у очи – по Фочи. Занимљивости о фочанском крају”.

Тодовић каже да је књига „замишљена као грађа за ненаписану енциклопедију Фоче“.

„Теме у књизи су од настанка и првог помена града, али сеже и у праисторију до савремених времена. Обрађена су сва насељена мјеста Општине Фоча, са природним положајем, историјом, пописима становништва и презименима насељених породица”, наводи аутор.

Посебан део књиге, објашњава Тодовић, посвећен је споменицима културе кроз историју - под заштитом УНЕСКО, национални споменици културе и природе, споменици на отвореном...

„Посебно мјесто заузимају записи о средњевјековним градовима и тврђавама, заборављена архитектура, кафане и ханови који су се налазили на познатом Дубровачком трговачком путу ка Цариграду“, рекао је УНС-у аутор.

Наводи да је у књизи описано и занатство, трговина, привреда, производња дувана, наука, култура, школство, здравство, институције културе, лов и риболов, друштвене активности, средства информисања, филмови, ТВ серије и документарни програми који се односе на фочански крај.

Иначе, ово је 13 публицистичка књига Тодовића. Његове књиге засноване су на вишедеценијском истраживању сачуване грађе у сарајевским и београдским архивима, у цетињском, пљеваљском и фочанском центру за чување документације. 

Издавач: аутор, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета” – Општински одбор Фоча, Центар за културу и информисање Фоча.

Број страна: 302

Писмо: Ћирилица

Повез: Мек

Тираж: 300

Цена: 1.200 динара

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси