Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Жељко Марковић - “Писма са Обедске баре”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

29. 04. 2015.

Жељко Марковић - “Писма са Обедске баре”

Репортер, публициста и књижевник, члан УНС-а Жељко Марковић објавио у издању Удружења новинара Србије (УНС) књигу “Писма са Обедске баре”.

Новинске приче објављене у овој књизи настајале су десет година у оквиру Марковићевог репортерско-књижевно-путописног серијала “Употреба живота” објављиваног у новосадском “Дневнику”.

Приче које говоре о људима, појавама и феноменима Обедске баре и њеног сувоземног окружења, део су новинских прича или ауторских репортажа које је Марковић последњих година објавио са територије Срема.

“Чо­век је у сре­ди­шту мо­је ре­пор­тер­ске ми­си­је, а чо­ве­ка ства­ра и по­дне­бље, сто­га ће чи­та­о­ци­ма, надам се, би­ти ин­те­ре­сант­но ка­ко сам ви­део љу­де са Обед­ске ба­ре и ње­ног окру­же­ња. Приче све­до­че о то­ме да сам из обич­них љу­ди и сва­ко­днев­них си­ту­а­ци­ја и по­ја­ва, по­ред ко­јих би дру­ги про­шли не при­ме­тив­ши ни­шта, или при­ме­тив­ши са­мо по­вр­шин­ски слој, из­вла­чио су­шти­ну, есен­ци­ју жи­во­та, ње­го­ву срж, и при­том уче­ство­вао у соп­стве­ној при­чи и ду­хо­ви­то, иро­нич­но и лу­цид­но, по­и­гра­вао се сам са со­бом и са­мим ства­ра­лач­ким про­це­сом и жан­ром ње­ног ве­ли­чан­ства аутор­ске ре­пор­та­же”, рекао је Марковић УНС-у.

Жељко Марковић добитник је годишње награде УНС-а “Лаза Костић” за репортажу 2010. године и специјалне награде “Жика М. Јовановић” за публицистику за 2014. годину.

Издавач: Удружење новинара Србије
Година издања:
2015
Писмо:
Ћирилица
ИСБН
: 978-86-81849-10-1
Повез:
Тврд
Број страна:
160
Тираж:
500

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси