Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Бранислав Гулан – “Судбина одузете имовине”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

20. 04. 2015.

Бранислав Гулан – “Судбина одузете имовине”

Новинар, публициста и члан УНС-а Бранислав Гулан објавио је књигу “Судбина одузете имовине”.

Текстови сабрани у књизи Бранислава Гулана резултат су вишедеценијских истраживања процеса и актера који су учествовали у враћању одузете имовине, од одлуке, доношења закона, до почетка враћања имовине.

“Овим проблемима почео сам да се бавим 1978. године. Истраживао сам и сакупљао све што се дешавало у овој области на просторима некадашње СФРЈ, а карактеристичне примере приказао и коментарисао. Разговарао сам са губитницима и добитницима, обичним људима, експертима и онима који скоро седам деценија чекају дедовину. Све што се дешавало у овој области у давним временима истраживао сам кроз архиве, документацију и књиге”, рекао је Гулан за УНС и додао да је реституција суштински важна за српско друштво јер доказује да је правда достижна и да се не сме играти основним људским правима, а једно од њих је право на својину“.

Књига се може купити код издавача, Банатског културног центра, ЈНА 35, Ново Милошево. Телефон: 023/783–155, мејл: banatskikulturnicentar@gmail.com и стаје 1600 динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси