Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Смиљка Исаковић - "ВИЂЕЊА - Musica modus vivendi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

14. 11. 2013.

Смиљка Исаковић - "ВИЂЕЊА - Musica modus vivendi"

Сарадница Радио Београда и члан УНС-а др Смиљка Исаковић објавила је књигу својих музичких критика "ВИЂЕЊА – Musica modus vivendi".

 

Књига је збирка критика чембалисткиње Смиљке Исаковић емитованих на Другом програму Радио Београда од 1974. до 1978. године.

"Критика Смиљке Исаковић, коју је она изграђивала с двоструком компетенцијом музичара и музиколога, сведочи о значајним концертима и фестивалима у годинама 1974-1978, али отвара поглед и на културни живот и дух тог доба. Високостручна у аналитичком и терминолошком погледу, та критика је донекле и социолошки аранжирана и условљена медијем радија, на којем се појављивала... Захваљујући усклађености микроанализа и холистичког приступа, Исаковићева је успевала да у два-три-четири минута, али радијска, интензивна, до врха испуњена, велика минута, каже све до чега јој је било истински стало", написао је о књизи Ђорђе Малавразић, главни и одговорни уредник Радио Београда 2.

Издавач: РТС

Година издавања: 2013.

Број страна: 198

ИСБН:978-86-6195-037-7

Књига се може купити у продавници РТС-а на Зеленом венцу (Југ Богданова 2) или наручити  на телефон (011) 655 28 56 или мејл prodaja@rts.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси