Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Објављена библиографија новинара Властимира Николића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

15. 03. 2022.

Аутор: A.M. Извор: УНС

Објављена библиографија новинара Властимира Николића

У издању Завичајног друштва Тимочана – Торлака објављена је књига „Завичај кроз перо и објектив: Библиографија Властимира Николића“. Ауторка библиографије је Виолета Станковић Анђелковић, књижевница из Зајечара.

Властимир Николић је писац и новинар из Зајечара и дугододишњи члан Завичајног друштва Тимочана. У својим радовима и новинарским прилозима највише је писао о завичају и оставио значајан траг о тимочко – торлачком крају.

Књига садржи 529 библиографских јединица, класификованих у две целине – Из пера и објектива Властимира Николића и О Властимиру Николићу.

Властимир Николић је рођен 11. септембра 1959. године у Зајечару. Гимназију је завршио у родном граду а новинарство му је како каже „љубав из гимназијских дана“. Завршио је новинарску школу Удружења новинара Србије ( УНС) у Београду, чији је члан од 1998. године. Поред новинских објављивао је и текстове у монографским публикацијама: „Вековима таложено знање“, „Шест деценија ФК Слоге“, „Крчма на раскршћу“. Бавио се и  фотографијом, а на фото конкурсу „Сто најлепших слика Србије“, његова фотографија освојила  је 56. место. Био је један од иницијатора оснивања Завичајног друштва Тимочана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси