Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Издања УНС-а  |  Зборник „Лаза Костић- визионар“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Издања УНС-а

01. 02. 2013.

Зборник „Лаза Костић- визионар“

Зборник се може купити у Удружењу новинара Србије, Ресавска 28/I, по цени од 700 динара.

Издавач: Удружење новинара Србије

Година издања: 2013.

ИСБН: 978-86-81849-09-5

Формат: 24 цм

Број страна: 184, ћирилица, меки повез

Цена: 700 динара

Удружење новинара Србије (УНС) издало је зборник о новинарском визионарству Лазе Костића, првог председника ове еснафске организације.

 „Многе значајне чињенице из новинарског рада Лазе Костића до данас нису забележене и истражене. Наша новинарска поколења ускраћена су за бројна сазнања из историје новинарства, а јавност за појединости значајне за културну и политичку историју. Зато је УНС, схватајући своју дужност и према прецима, али и потомцима, одлучио да на стогодишњицу смрти свог првог председника и визионара српског новинарства објави зборник који ће да обогати наша сазнања о овој значајној личности и историји српског новинарства,“ рекао је Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а.

Зборник садржи текстове и разматрања о Лази Костићу у свим областима његовог стваралаштва, као што су текст о коренима његовог политичког деловања, његовом животу као извештача, коментатора, репортера, његовом деловању као првог председника Српског новинарског друштва.

Лаза Костић био је песник, драмски писац, позоришни критичар, филозоф, есејиста, али и први председник Српског новинарског друштва, претече данашњег УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси