Насловна  |  Шта радимо  |  Пројекти  |  „Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Пројекти

„Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону финансијски је подржала пројекат Удружења новинара Србије „Студијски боравак новинара српских медија из региона у редакцијама у Србији“.

Пројектом „Студијски боравак новинара српских медија из региона у  редакцијама у Србији“ УНС je подржаo новинаре који живе и раде ван Србије (у региону) у професионалном усавршавању и остваривању боље професионалне комуникације са матицом.  

У редакцијама у Београду од 20. октобра до 2. новембра  2013. године праксу је имало четворо новинара из региона.

На основу интервјуа са новинарима и потреба њихових матичних редакција изабрали смо медије у којима су имали двонедељну праксу.

Новинарка „Новости“ из Загреба Мирна Јасић боравила је у веб редакцији „Ало!“, а новинарка „Српских недељних новина“ из Будимпеште Даниела Тот у веб редакцији Б92. У редакцији „Радио Београд 202“ на пракси је била новинарка „Радио Темишвара“ Весна Степанов, док је Милутин Станчић из „Споне“ (Скопље) био у „Вечерњим новостима“.

Изјаве новинара који су били на пракси можете погледати овде.

Колеге из региона учествовале су на Петој конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону коју су  24. и 25. октобра организовали Удружење новинара Србије и Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси