Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  Акција УНС-а: Будите град пријатељ медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

Извор: УНС

Акција УНС-а: Будите град пријатељ медија

Удружење новинара Србије (УНС) покренуло је акцију „Општине и градови – пријатељи медија“ којом позива локалне самоуправе да подрже иницијативу УНС-а да 2 одсто буџета за наредну годину определе за пројектно финансирање локалних медија и, као што закон предвиђа, спроведу фер конкурс и расподелу средстава.

Према подацима којима УНС располаже, градске и општинске власти у просеку за суфинансирање информисања својих суграђана издвајају 0,5 до 1 одсто локалних буџета, што је недовољно за њихово независно, стабилно и дугорочно функционисање.

„Локални медији су изузетно важан чинилац постојања демократских институција и локалног развоја. Да би опстали од пресудне је важности да предвидите у буџету за наредну годину 2% средстава за конкурсно финансирање медија“, наводи се, између осталог у писму које УНС шаље општинама и градовима.

УНС ће сачинити листу градова и општина – пријатеља медија коју ће публиковати на свом веб сајту и обавестити јавност о локалним властима које чине напор да подрже опстанак професионалних медија у сопственим срединама.

11. 12. 2014. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси