Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Савез за Србију да одустане од блокаде РТС-а

12. 12. 2019.

Извор: УНС

УНС: Савез за Србију да одустане од блокаде РТС-а

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због најаве Савеза за Србију да ће сутра од 12 до 20 сати блокирати све улазе у Радио-телевизију Србије и то сматра недопустивим притиском на запослене у РТС-у.

Свако има право да изрази неслагање са уређивачком политиком било ког медија, али није прихватљиво онемогућавање рада новинара и других медијских радника, а нарочито је неприхватљиво изазивање опасности од физичког напада на наше колеге.

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић данас је на конференцији за новинаре рекао да ће чланови организација које чине Савез, активисти и грађани, блокирати улазе у РТС.

УНС позива партије које чине Савез за Србију да одустану од најављене блокаде и да на овај начин не угрожавају рад медија и не врше притисак на новинаре и медијске раднике.