Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Савез за Србију да одустане од блокаде РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 12. 2019.

Извор: УНС

УНС: Савез за Србију да одустане од блокаде РТС-а

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због најаве Савеза за Србију да ће сутра од 12 до 20 сати блокирати све улазе у Радио-телевизију Србије и то сматра недопустивим притиском на запослене у РТС-у.

Свако има право да изрази неслагање са уређивачком политиком било ког медија, али није прихватљиво онемогућавање рада новинара и других медијских радника, а нарочито је неприхватљиво изазивање опасности од физичког напада на наше колеге. 

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић данас је на конференцији за новинаре рекао да ће чланови организација које чине Савез, активисти и грађани, блокирати улазе у РТС.

УНС позива партије које чине Савез за Србију да одустану од најављене блокаде и да на овај начин не угрожавају рад медија и не врше притисак на новинаре и медијске раднике. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси