Насловна  |  Саопштења  |  УНС oсуђује напад на Бељуљија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 05. 2011.

УНС oсуђује напад на Бељуљија

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад на Неџата Бељуљија, власника ТВ Спектри из Бујановца и захтева од надлежних државних органа да нападача Агима Зеку, функционера Партије за демократско деловање, процесуира по одредбама измењеног Кривичног законика.

Агим Зека је, поред физичког напада на Бељуљија, власнику ТВ Спектри упутио и озбиљне претње за које је запрећена казна до осам година затвора.

Зека који је директор Канцеларије за људска права у Бујановцу, Бељуљију је запретио да ће му „разруштити предајник и телевизију“, као и да „новинари и он лично више немају шта да траже на улицама Бујановца“.

УНС упозорава да је ово шести физички напад на Бељуљија у последњих десет година и да ниједан није процесуиран. УНС има разлога да верује да су сви напади на Бељуљија у вези са извештавањеми радом његове ТВ Спектри.

УНС још једном упозорава да је у друштву створена атмосфера да се новинари могу некажњено тући и убијати, а да за то одговорност, пре свих, сноси држава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси