Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује насилни прекид програма радија Контакт плус
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 04. 2011.

УНС осуђује насилни прекид програма радија Контакт плус


Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак руководства комбината „Трепча“ које је наредило обезбеђењу да онемогући пренос опреме радија „Контакт плус“ из садашњих у нове просторије, чиме је данас прекинут програм овог радија из Косовске Митровице.

Обезбеђење „Трепче“ , у чијим се просторијама седам година налазио радио „Контакт плус“ , због дуга на име четири кирије, физички је забранило новинарима и техничарима да опрему која је лично власништво уредника Жељка Тврдишића преместе на нову адресу.

УНС је запањен што гаранције директорке радија Мирјане Милутиновић, која се због одржавања трудноће налази у болници, да ће дуговања бити измирена нису прихваћене и програм најслушанијег радија на српском језику на Косову и Метохији је прекинут.

УНС подсећа да се слична ситуација дешавала крајем 2009. године, када менаџмент „Трепче“ није дозвољавао запосленима да уђу у зграду због неизмирених трошкова закупа. Невероватно је да овај радио све време плаћа закуп од 11 евра по квадратном метру већ седам година, а да се менаџмент „Трепче“ одлучио на незаконито и насилно опхођење према запосленима.

УНС још једном позива министра за КиМ Горана Богдановића, којег је УНС још 2009. упозорио на чињеницу да на КиМ једино радио „Контакт плус“ нема обезбеђен простор за рад, да хитно реагује и омогући наставак емитовања

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси