Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво вређање новинара Ненада Живковића на РТВ Панчево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 02. 2019.

УНС: Неприхватљиво вређање новинара Ненада Живковића на РТВ Панчево

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због увреда које су у прилогу Телевизије Панчево упућене новинару сајта Панчево Си Ти (www.pancevo.city) Ненаду Живковићу.

Након протеста грађана у петак, 22. фебруара у Панчеву на којем је говорио Ненад Живковић, у непотписаном прилогу Телевизије Панчево објављеном на сајту и Јутјуб каналу ове медијске куће он је назван „класичном лажовчином“, „смрадом“, „сепаратистом“, „дангубом“, „лицемером“...

Како је УНС-у рекао Ненад Живковић он „није прва мета хајке Миће, главног и одговорног уредника РТВ Панчева Мирослава Милакова“.

„Рукопис је препознатљив. Ово је најстрашнији пример злоупотребе, некада угледног медија који је добијао међународне награде. Овај прилог схватам као цртање мете неистомишљеницима“, рекао је УНС-у Живковић и додао да је један од разлога за објављивање овог прилога и тај „што желе да га дискредитују као човека“  јер је „створио портал Панчево Си Ти на који локална власт не може да утиче“.

Главни и одговорни уредник РТВ Панчева Мирослав Милаков УНС-у није одговарао на позиве и поруке.

УНС истиче да медијско дискредитовање неистомишљеника није прихватљиво било да потиче од носилаца јавних функција или самих медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси