Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава редакцију Дневника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 12. 2010.

УНС подржава редакцију Дневника


Удружење новинара Србије (УНС) подржава захтев редакције новосадског Дневника у којем се тражи да Влада Војводине спроведе своју одлуку од 29. септембра ове године којом се сагласила да Медијска групација ВАЦ препусти свој удео од 55 одсто запосленима у Дневник Војводина Пресу (ДВП).

За УНС је несхватљиво да упркос одлуци Владе Војводине мањински власник ДВП-а Дневник холдинг чији је оснивач Покрајина, сада тражи промену власничке структуре како би постао већински власник „Дневника“.

Такав захтев не само да је супротан одлуци Владе Војводине и Управног одбора Дневник холдинга него је и у супротности са Законом о информисању, по којем држава и територијална аутономија не могу бити ни посредно ни непосредено оснивачи јавног гласила.

УНС од Владе Војводине очекује да поштује своју одлуку од 29. септембра ове године, Закон о јавном информисању, али и чињеницу да је медијска компанија ВАЦ спремна да се одрекне 55 одсто капитала заједничког предузећа у корист запослених као и дела потраживања која има према ДВП-у у износу од 1,8 милиона евра.

УНС сматра да неуспехе у приватизацији медија не треба исправљати новим подржављењем већ напротив развлашћивањем државе у њима и пружањем шансе запосленима да се изборе за опстанак на тржишту. Изазов пред којим су се нашли запослени у "Дневнику" могао би да постане модел по којем би поступала држава у бројним примерима неуспешне и недовршене приватизације медија.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси