Насловна  |  Саопштења  |  УНС: У чије се име износе лажне оптужбе у „Илустрованој Политици“?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 11. 2018.

УНС: У чије се име износе лажне оптужбе у „Илустрованој Политици“?

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује неистине изнете у тексту Горана Козића у „Илустрованој Политици“ да је „управо захваљујући утицају Љиљане Смајловић на 'Вашингтон пост' бомбардовање Србије трајало много дуже него што је планирано“. УНС још једном пружа подршку Комисији за истраживање убистава новинара, чланици Комисије и председници Суда части УНС-а Љиљани Смајловић и сматра их заслужним за напредак у решавању случајева убистава новинара.

УНС подсећа да је Славко Ћурувија убијен након што је у „Експрес политици“ 1999. године лажно оптужен да је тражио бомбардовање Србије, а да после скоро 20 година Горан Козић у недељнику „Илустрована Политика“, који је у власништву државе, лажно, без доказа, оптужује Љиљану Смајловић за продужење бомбардовања СРЈ и истиче да за тврдње да је Ћурувију убио тадашњи режим нема доказа.

УНС је забринут јер из Политикине куће и 2018. године стижу поруке да су новинари „Европљанина“ били издајници који су тражили НАТО бомбардовање и продужавали му трајање.

УНС упозорава да је одатле само корак до закључка да су и Ћурувија и Смајловић заслужили насилну смрт.

УНС се нада да суд из писања државног медија неће закључити да Ћурувија не заслужује правду ни две деценије после хладнокрвног убиства за које су оптужени људи из врха Државне безбедности.

УНС се пита у чије се име износе овакве тврдње и оптужбе у „Илустрованој Политици“ чије пословање, због губитака, финансирају грађани Србије.

Коментари (4)

Остави коментар
суб

17.11.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 13:00

HM..

Pa zašto se onda tvrdi da je jedan tekst uzrokovao ubisdtvo Slavka Ćuruvije,ako je Vaša teza o NATO agresiuji ovakva kakvu ste izneli?

Одговори
пет

16.11.

2018.

Милован [нерегистровани] у 17:59

Болест

Очигледно је да и данас, више од деветнаест година од бомбардовања СР Југославије, влада потпуна пометња у главама од које може да се једино вришти и запомаже.
Просто је немогиће оно што доказују и два претходна коментара: и данас се верује да је дужина и трајање напада НАТО снага зависила од тога шта ће неко од наших новинара, Ћурувија или Смајиловићка да тада неком каже или напише?!

Одговори
чет

15.11.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 11:14

SRBIJA I SRBI PAMTE

Zašto se u saopštenju potencira da je Ilustrovana državna novina?! Srbima nije svojstveno "dugo pamćenje",ali mnoge stvari koje su se dogodile devedeseih se ne brišu iz sećanja. Kad tad ih treba pomenuti i podsetiti neke na njihovo delovanje u vreme kada je Srbiji bilo najteže i kada su civili,medju njima i deca, bili samo "kolateralna šteta".Zna se ,a postoje i pisani dokumenti, odakle su sve sizali pozivi za nastavak bombardovanja .To što neki sada vikom da se pronadje ubica Ćuruvije( to je rebalo mnogo ranije učiniti) pokušavaju da sakrijtu svoja nepočinstva - svar je njihove savesti i morala.

Одговори
чет

15.11.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 07:36

hajde malo demokratije

Kozić jedini ima hrabrosti i ludila da piše o onome što svi znaju ali ćute. Preletačica nije dobila oprost, pamtimo sve.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси