Насловна  |  Саопштења  |  Стална радна група: Безбедност новинара има огроман друштвени значај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 11. 2018.

Извор: Чланови Сталне радне групе за безбедност новинара

Стална радна група: Безбедност новинара има огроман друштвени значај

Поводом Међународног дана борбе против некажњивости злочина над новинарима, чланови Сталне радне групе за безбедност новинара позивају све актере друштвене и политичке сцене да се уздрже од било каквих активности које директно или последично могу да угрозе безбедност новинара и других медијских радника.

Чланови Сталне радне групе, формиране Споразумом о сарадњи и мерама за подизање безбедности новинара којег су потписали представници Републичког јавног тужилаштва, Министарства унутрашњих послова и новинарских и медијских удружења, указују на огроман друштвени значај безбедности новинара и других медијских радника који обављају посао у јавном интересу.

Чланови Сталне радне групе обавезују се да ће учинити све што је у њиховој моћи како би случајеви угрожавања безбедности новинара били ефикасно и на законит начин санкционисани, свесни да слободе медија има само у условима сигурности.

Овом приликом обавештавамо јавност да је, после вишемесечног прекида, Стална радна група наставила рад и да ће о својим активностима редовно обавештавати јавност.

Поред Сталне радне групе, јуче и данас су отпочеле са радом радне подгрупе за анализу Кривичног законика и за анализу степена отворености институција.

Међународни дан борбе против некажњивости злочина над новинарима установљен је одлуком УН 18. децембра 2013. године, а први пут је обележен 2. новембра 2014. године, поводом прве годишњице убиства француских новинара Жислена Дипона и Клода Верлона, који су убијени приликом извештавања у афричкој држави Мали.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси