Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Владина одлука подршка борби против некажњивости злочина над новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 08. 2018.

УНС: Владина одлука подршка борби против некажњивости злочина над новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља одлуку Владе Србије да прошири надлежност Комисије за истраживање убистава новинара на случајеве убистава и отмица новинара на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 2001. године и убистава новинара у сукобима у СФРЈ у периоду од 1991. до 1995. године.

УНС подржава и одлуку Владе да изабере нове чланове Комисије који представљају Тужилаштво за ратне злочине и Службу за ратне злочине МУП-а Србије, јер ове институције имају капацитете и документацију која може значајно да утиче на расветљавање злочина над новинарима на Косову и Метохији, у Хрватској и БиХ.

УНС сматра да је проналажење убица и отмичара новинара и њихово привођење правди од прворазредног значаја за породице, али и борбу против некажњивости убистава новинара који у свим, па и у ратним условима, раде посао од јавног значаја.

УНС истиче да је до кључног напретка у истрази убиства Славка Ћурувије дошло захваљујући дугогодишњој упорности новинара и породице Славка Ћурувије, а пре свега формирањем Комисије за истраживање убиства новинара.

УНС је посебно задовољан Одлуком Владе Србије да у рад Комисије укључи Тужилаштво за ратне злочине које се, уместо убиствима и отмицама новинара, до сада годинама, без резултата, бавило политички мотивисаном пријавом НУНС-а против новинара за припрему и организовање ратних злочина и геноцида.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси