Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Протест против „РТВ Краљево и Ибарске новости“ притисак на медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 05. 2018.

УНС: Протест против „РТВ Краљево и Ибарске новости“ притисак на медије

Удружење новинара Србије (УНС) сматра да су најављени протести дела опозиције у Краљеву, због тога што је медијској кући „РТВ Краљево и Ибарске новости“ на конкурсу у овом Граду од 14.250.000 за три пројекта припало 6.868.000 динара, притисак на медије и новинаре ове медијске куће.

УНС не доводи у питање протест као облик изражавања ставова грађана, али упозорава да је оспоравање права једној од ретких преосталих регионалних медијских кућа са три медија, на новац за пројектно суфинансирање, облик неприхватљивог политичког притиска.

УНС не подржaва јавно суђење медију због износа новца који је добио за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања и то без изношења конкретних недостатака пројеката којима је новац додељен. 

УНС би волео да опозиционе странке траже од Град Краљева да издваја више новца за пројектно суфинансирање медија, уместо што критикују највећу медијску кућу у овом региону без ваљаних аргумената. 

УНС подсећа да је медијска кућа „РТВ Краљево и Ибарске новости“, у време док су на власти биле политичке странке које организују протесте, прошла кроз две неуспешне приватизације и један стечај.

Упркос томе, „РТВ Краљево и Ибарске новости“ опстала је и одржала редакције сва три медија.

Власница и уредница „РТВ Краљево и Ибарске новости“ је новинарка, што је у Србији, после серије лоших приватизација и гашења медија, као и низа приватизација са сумњивим власништвом, права реткост.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.05.

2018.

Miroslav [нерегистровани] у 12:46

komentar

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!
CITAO SAM VASE TEKSTOVE I MISLIO DA SE I VI BORITE ZA SLOBODU GOVORA.
SADA SAM SHVATIO DA SE I VI BOITE DA OSTANETE U SVOJIM FOTELJAMA. TO
ZNACI DA STE I VI NA PRODAJU. RAZOCARENJE, RAZOCARENJE, RAZOCARENJE.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси