Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Наставља се малтретирање новинара на Косову и Метохији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 03. 2018.

УНС и ДНКиМ: Наставља се малтретирање новинара на Косову и Метохији

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђују наставак малтретирања новинара и медијских радника на Косову и Метохији од стране косовске полиције. Како је УНС-у рекла новинарка Радио-телевизије Србије (РТС) Светлана Вукмировић, екипа РТС-а снимала је јуче у Пећи четврту епизоду емисије "Право на сутра" о узурпираној имовини Срба, када их је, са још петоро правника, привела косовска полиција.

Она је објаснила да је непознати Албанац пријавио полицији да је видео камере, након чега су чланови екипе приведени у полицијску станицу.

„Три члана екипе, сниматеља Александра Стипића, реализатора Биљану Ердељан и возача Далибора Милутиновића су претресли, легитимисали и скоро пет сати саслушавали. Са њима је приведено и петоро адвоката који са нама раде на емисији. Инцидент сам пријавила Канцеларији за КиМ која је интервенисала. Пет сати је заиста превише и представља непотребно задржавање новинара“, рекла је Вукмировић и додала да није приведена цела екипа јер су се она, сниматељ Владимир Јовановић, тонац Мирослав Радишић и још један адвокат налазили у другом возилу.

УНС и ДНКиМ подсећају да су се пре само три дана припадници специјалне полиције Косова РОСУ насилно понашали према српским новинарима који су извештавали о догађајима у Косовској Митровици.

УНС и ДНКиМ поново захтевају да надлежни органи омогуће свим новинарима да без ометања и насиља раде свој посао.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси