Насловна  |  Саопштења  |  СНСЦГ: Тражимо казну за претње председнику Удружења новинара Македоније Насеру Селманију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 03. 2018.

СНСЦГ: Тражимо казну за претње председнику Удружења новинара Македоније Насеру Селманију

Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) осуђује и сматра недопустивим претње које је председнику Удружења новинара Македоније Насеру Селманију упутио Бејтула Асани, брат македонског политичара и председника огранка Демократске уније за интеграцију (ДУА) у Скопљу Бекира Асанија.

СНСЦГ тражи од надлежних у Македонији да Бејтулу Асанија казне у складу са законом.

На свом Фејсбук профилу, Насер Селмани критиковао је власт што није заштитилa полицајку коју је Бекир Асани напао док је била на дужности. Након тога, Бејтула Асани, брат Бекира Асанија, у приватној поруци на Фејсбуку претио је Селманију, његовој супрузи, деци и родитељима.

„Полиција је реаговала по пријављеној претњи, али Државни тужилац није пронашао елементе претњи“, рекао је Селмани за УНС.

Након реакције македонских и међународних новинарских удружења, како је Селмани рекао за УНС, државно тужилаштво је променило став и изјавило да са полицијом ради на случају.  

СНСЦГ од надлежних у Македонији тражи да што пре предузму неопходне мере како би се случај решио и изрицањем казне јасно покажу да су претње и напади на новинаре недопустиви. 

СНСЦГ чине Удружење новинара Србије (УНС) и Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ), два највећа удружења у Србији и Црној Гори.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси