Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Влада да коначно реши статус Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 11. 2017.

УНС: Влада да коначно реши статус Танјуга

Удружење новинара Србије (УНС) још једанпут позива Владу Србије да коначно реши статус бивше државне новинске агенције Танјуг. Нетачно пренета изјава члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића је још један озбиљан повод да се размотри предлог УНС-а и Министарства културе и информисања да Танјуг постане јавни сервис.

УНС подсећа да је држава дозволила да Танјуг функционише као новинска агенција, иако је Одлуку о правним последицама престанка рада националне новинске агенције Влада донела пре више од две године.  

УНС истиче да је у таквим околностима немогуће обезбедити функционисање новинске агенције која је у прошлости у значајној мери била пример поштовања високих професионалних стандарда и имала међународни углед.

УНС сматра да је Влада одговорна за непотребно урушавање такве репутације и позива је да без одлагања омогући законит рад ове агенције, уз услов да не нарушава конкуренцију на тржишту агенцијских услуга.

Коментари (5)

Остави коментар
чет

23.11.

2017.

Bivši Tanjugovac... [нерегистровани] у 21:29

Sram vas bilo...

A, da vam je Brajović ostao državni sekretar, a Ljikica utržila neku funkciju, bili biste za opstanak Tanjuga i ne biste dizali prašinu. Sram vas bilo!

Одговори
чет

16.11.

2017.

Zale [нерегистровани] у 16:45

Nepostojeća firma

Čemu ovaj tekst, čemu inicijativa, kakva Vlada...!? Status Tanjuga je zvanično rešen pre dve godine kada je vučić potpisao odluku o gašenju i zatvaranju tanjuga! E sad, što vučić laže sve što kaže, i potpiše, što tanjig faktički i dalje radi - ilegalno (bez zaposlenih a honorarci ne znaju ko im plaća honorare i šta piše u njihovim ugovorima jer im se ne uručju, dozvoljeno im je samo da ih potpišu bez gledanja teksta...) , štop i tako kako radi radi nakaradno i neprofesionalno- izmišlja, dodaje, laže..., sve to nije stvar ni UNS-a , ni tanjuga već propale države Srbije u kojoj nikakvi zakoni ne važe niti ih sprovode oni koji su ih doneli. Trebalo bi ugasiti tanjug definitivno ali i ovakvu državu sa ovom nesposobnom, lažljivom, kriminalizovanom i korumpiranom vlašću ljudi sa kupljenim diplomama.

Одговори
чет

16.11.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 15:31

НИЈЕ НИВО!

Овај ”коментар” није ниво портала етаблиране новинарске организације Србије. Одудара и од правила које сте поставили за писање. Не знам, наиме, да ли је или није садашња шефица Танјуга то што јој приписује, не знам је ( без обзира на то што сам веома дуго у професији) ни као ствараоца или уредника, али се етикете такве врсте не смеју у цивиизованом обраћању било коме пришивати. И посебно није допустиво читаву редакцију смрставати у политички табор и на тај начин дезавуисати пред јавношћу. Хајде што је очигледно да се”коментатор” обрачунава, али зашто у то и на сличан начин, објављивањем, у туђу игру утрчава сајт УНС. Разочаран сам, али и уверен да овај испад неће убудуће бити и правило.

Одговори
чет

16.11.

2017.

Videosex [нерегистровани] у 10:54

A ko finansira ?

Status je rešen odlukom Vlade Srbije, samo je Branka Đukić, verna služavka svakog režima zaboravila da u zakonskom roku zatraži brisanje Tanjug-a iz APR-a na šta je po zakonu bila obavezna, a to nije mogla da uradi na svoju ruku. Agenciju je podredila potrebama Faraona i SNS-a, i tako to traje do dan danas. Poreski obveznici plaćaju partijsku agenciju.

Одговори
сре

15.11.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 15:11

OTKUD TA VEZA?

Dobro je što se starate, ako se uopšte starate, za Tanjug kao jedan od simbola (pravih, nekad!) našeg žurnalizma, ali ne znam odakle vam da povezujete to sa izjavom Bakira I? I jos, uz sve, pominjete pogrešnu interpretaciju! Jedno s drugim ne ide. Posebno što Tanjug nije ništa "krivo" preneo ili je u pitanju ,ne daj Bože, stav rukovodstva UNS. Ne shvatam, ali bih voleo da ovu opasku objavite pa makar ja ne bio u pravu - zbog dermokratije.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси