Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Град Београд злоупотребио конкурс за пројектно суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 10. 2017.

УНС: Град Београд злоупотребио конкурс за пројектно суфинансирање медија

Удружење новинара Србије (УНС) сматра да је дошло до злоупотребе новца пореских обвезника и да је Градоначелник Београда Синиша Мали дужан да поништи Решење о расподели средстава на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката.

 УНС тражи и градоначелникову одговорност за одабир чланова Комисије која је је одлучивала о 73,9 милиона динара у којој су Ференц Берчек, Марија Стаменић, Владимир Јовановић, Драгана Миловановић и Небојша Радошевић, а у којој нема представника УНС-а или других репрезентативних новинарских удружења, односно јавности познатих медијских стручњака.

УНС скреће пажњу да је на конкурсу намењеном медијима 6,9 милиона динара добио пројекат Удружења рок музичара, 5 милиона динара пројекат рекламне агенције Sky comm group (раније музичке компаније Sky music), 2 милиона динара пројекат фирме Video calibration, која је по расписивању конкурса добила овај назив и нову делатност - уместо трговине машинама и опремом почела да се бави производњом кинематографских, аудио-визуелних и телевизијских садржаја.

ТВ Студио Б и повезане фирме Брендер д.о.о. и Ирик д.о.о. за своје пројекте добиле су 23 милиона динара, док је пројектима Информера са две различите фирме, Инсајдер тим и Инфо ит медија, припало пет милиона динара. По пет милиона динара комисија је доделила пројектима листа Ало и Медијској мрежи, издавачу Српског телеграфа.

Након расписивања београдског конкурса за суфинансирање медијских пројеката 18. августа, регистровале су се две фирме, 22. августа Фолим, а 23. августа Зофин, чији су пројекти прошли са 5 односно, 4 милиона динара.

Комисија је милион динара доделила пројекту фирме "Слика вест", која се повезује са Небојшом Радошевићем, једним од чланова комисије.

УНС позива Министарство културе и информисања да реагује на ову и друге злоупотребе у спровођењу Закона о јавном информисању и медијима у процесу пројектног суфинансирања медијских садржаја од јавног значаја.

 

 

Коментари (4)

Остави коментар
пон

23.10.

2017.

M.Nicolitch [нерегистровани] у 15:54

Jeste, sve je bas tako i nikako drugacije

УНС и НУНС, Смајловић и Вукашин Обрадовић били су главни заговорници оваквог система финансирања медија и сада дрвље и камење !?! Па, ко је ту луд онда? Друга је ствар, што у постојећим медијима радници не примају плате по више месеци, Студио Б је познат по изгладњивању запослених, тј робова. Шта на то каже Љ. Смајловић?

Одговори
пет

20.10.

2017.

anonymousMali Buda [нерегистровани] у 22:01

FINASIRANJE MEDIJSKOG BOFLA

Prema nalazima i podacima UNS-areprezentativnog udruženja novinara Srbije, postoje svi uslovi da Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, odbije da potpiše rešenje Komisije koja je izvršila podelu sredstava (73,9 miliona dinara) medijma i firmama koje su učestvovale na Konkursu za sufinasiranje medijskih projekata od javnog interesa, odnosno značaja.Spisak redovnih "mušterija" nije me iznenadio, jer se radi o medijima od kojih je javni interes u potpunosti isključen, ali je skoro skandalozno da velike pare građana bidu dodeljene trgovcima, uvoznicima mašina ili svakoraznim muzičkim asocijacijama...Članovi Komisije koji su sebe proglasili za medijske stručnjake ne govore istinu i naprosto se sprdaju sa tim odgovornim, osetljivim i poslom koji isključuje svaki oblik poltronstva i podmitlivosti.Ako Mali ne bude u ovom slučaju Veliki, od finasiranja medijskog bofla najveću štetu će imati Beograđani koji sve to plaćaju!

Одговори
пет

20.10.

2017.

коста д [нерегистровани] у 20:29

"између прави патриоти"

Деле ко Стеријини Родољупци, "између прави патриоти".

Одговори
пет

20.10.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:38

ima i gore

Još gore je bilo u komisijama drugih, naprimer spojene su komisije za muziku, pozorište, amatere, igru i ulične izvodjaće!!!!Kažu zbog štednje!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси